El llibre “NADA” de Janne Teller

El llibre “NADA de la danesa Janne Teller ha estat censurat, prohibit i detestat alhora que recomanat, premiat i obligat a llegir-se.

Al gener de 2000 l’escriptora danesa Janne Teller va rebre una carta d’una editorial. Volien una novel·la per a adolescents. Va pensar en rebutjar la proposta, però finalment es va encendre una llumeneta en la seva memòria en forma de frase que va obrir el camí de les idees: “Res importa. Fa molt que ho sé. Així que no val la pena fer res. Això ho acabo de descobrir “.

Pierre Anthon, un noi que deixa el col·legi en adonar-se del sense sentit de l’existència. Puja a una prunera i enfilat en una de les branques proclama als passejants les raons del seu no-sentit de la vida, convençut d’actuar segons principis irrefutables. Els seus antics companys de classe rebutgen el seu credo, s’ajunten i decideixen emprendre una gran acció que desmunti el seu espectacle i el dolor que els produeix pensar que pugui tenir raó.

Un llibre interessant, que va arribar a les meves mans a través de Toni Artal. Una lectura per adolescents, joves i per a totes les edats on tal com l’autora diu “Vull que la gent faci les paus amb el Pierre Anthon que tots portem dins. El conte no té un final feliç, però nosaltres podem tenir-lo, si no temem a les qüestions importants de la vida. En comptes de tenir por de l’existència, cal considerar-la com un regal fantàstic “.

Nada. de Janne Teller, Seix Barral (Barcelona, 2011)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s