El col·legi de la Rondilla a Valladolid segueix abandonat tot i les propostes per rehabilitar-ho

Recuperar espais abandonats per convertir-los en centres socials autogestionats és una iniciativa, que ja han posat en marxa, col·lectius veïnals de ciutats com Madrid amb l’edifici Tabacalera o a Barcelona amb l’Ateneu Popular 9 Barris . Inclòs a Barcelona hi ha un Plataforma que està treballant amb el concepte de “Gestió Ciutadana”.

El Col·lectiu Acerca pretén fer el mateix a Valladolid amb el col·legi Sant Joan de la Creu del barri de la Rondilla, que porta abandonat dotze anys.

Les 20 associacions d’aquest col·lectiu s’han reunit fins i tot amb el procurador del Comú per criticar la passivitat de l’Ajuntament de Valladolid davant la cessió de l’immoble, de titularitat municipal. “Presentem un projecte fa un any però no vam tenir resposta, ens van dir que hi havia més projectes interessats a l’edifici que havien de valorar. Ara, a més, l’Ajuntament ens demana un milió d’euros com a aval per garantir la viabilitat del projecte, una quantitat totalment desorbitada que no podem assumir “, lamenta Sara Vega, membre de Acerca. Asseguren que podrien rehabilitar-ho amb els seus propis mitjans i que les obres costarien uns 250.000 euros.

Les escombraries seguirà acumulant-se en el vell col·legi Sant Joan de la Creu mentre no arribin solucions, però l’esforç de tot un barri i del Col·lectiu Acerca es mantindrà.

Font de Radio Televisión de Castilla y León.

Més informació a http://www.acerca-t.blogspot.com.es/

Anuncios

4 Respuestas a “El col·legi de la Rondilla a Valladolid segueix abandonat tot i les propostes per rehabilitar-ho

  1. ENHORABUENA A LOS DOS HACÉIS UN TRABAJO HUMANO MUY MAL REMUNERADO PERO HAY VA MIS BUENAS VIBRACIONES EMOCIONALES, CREO EN LA EDUCACIÓN EMOCIONAL FUNCIONA PARA LAS LUCHAS SOCIALES. MAITE

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s