Quins elements hem de tenir en compte abans de (re) obrir un Local Jove?”.

Pensant de nou els Locals Joves

Mentre a grans ciutats com Barcelona s’atura l’obertura de nous espais joves a altres localitats els jovent i l’administració s’estan repensant la formula de funcionament dels “Locals Joves”.  Sobretot en els municipis més petits. Ja no els serveix només la funció d’espai de trobada si no que volen i necessiten que aquell local compti amb altres funcions i recursos per oferir un canvi a la societat des de la participació del jovent. No són clubs tancats o formes de que els joves estiguin entretinguts. Va molt més enllà.

Es tracta d’arribar a construir “el Local Jove com un lloc de trobada i relació, exclusiu per a joves, dotat d’infraestructura i recursos per oferir eines que potenciïn l’autonomia personal i fomentin la participació dels joves en la vida col·lectiva del municipi.”

Es per això que la Coordinació Territorial la Direcció General de Joventut de Lleida, el 28 de juny del 2012, va realitzar una formació per a Regidors i Tècnics de Joventut on em van convidar a parlar de “Gestió d’Espais Joves Municipals: Quins elements hem de tenir en compte abans de (re) obrir un Local Jove?”.

La formació va ser coordinada per en Víctor Saló i a part del marc teòric que vaig realitzar es van presentar dos experiències pràctiques molt interessants. El projecte de dinamització juvenil de Santa Barbara de Terres de l’Ebre i l’Escorxador amb cogestió i situat a Palau Solità i Plegamans i on treballa un vell company, en  Xavier Cabrera.

També et pot interessar:

Anuncios

2 Respuestas a “Quins elements hem de tenir en compte abans de (re) obrir un Local Jove?”.

  1. Pingback: Dinamización en equipamientos y proyectos socioculturales gestionados por jóvenes « educaciotransformadora·

  2. Pingback: Publicacions sobre Gestió d’Equipaments Juvenils « educaciotransformadora·

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s