Art del segle XXI i educació social. Una proposta a explorar

Una d’aquelles visites que saps que t’aportarà alguna cosa. Aquest juliol vaig anar a conèixer a la Rosa Tarroja i el treball en art i educació que realitza al Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona – MEAM.

Un nou espai dedicat a l’art contemporani figuratiu, ubicat a un Palau del centre de Barcelona, al costat del carrer Princesa, desconegut per  a molts.

La singularitat del museu radica en el fet de que és l’únic a Barcelona que ofereix una visió de l’art del segle XXI centrada en la figuració i el realisme.  Grans obres pictòriques que semblen fotografies digitals. Increïble.

Atardecer con perro escabullido. De Jorge Izquierdo Vera Tudela.

L’objectiu fonamental del seu equip educatiu és apropar l’art al públic, facilitant la seva comprensió a través d’un ampli ventall d’eines i recursos didàctics. Ofereixen  als grups escolars dels diversos nivells educatius – Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària – la possibilitat de descobrir un espai dinàmic d’aprenentatge a través de l’art.

I a més estan estudiant noves possibilitats per treballar d’una manera pràctica i vivencial l’art amb col·lectius amb necessitats educatives especials. Tota una nova línia a investigar des del museu. L’art com a plaer i com a eina transformadora de la persona i de millora de la seva qualitat de vida.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s