Sí, hi ha futur!

“Sí, hi ha futur!” és la frase que a uns quants ens ha vingut al cap al veure el nou equipament de l’Ateneu Popular 9 Barris. Unes obres a l’ equipament que els veïns i veïnes organitzades a 9 Barris van aconseguir arrencar-li a l’administració just abans de l’explosió de la bombolla immobiliària.

9 Barris té la zona amb major número de desnonaments, taxes d’atur molt elevades i on la situació de la crisi és fa més evident. Per tant l’obertura d’un espai així ens permet somiar. Ens permet somiar en continuar construint des de l’autoorgantzacio social i la cultura a través de la cooperació, el suport mutu  i la solidaritat. Hi ha futur perquè l’Ateneu és i serà una eina per a que el veïnat pugui llegir críticament el món i construeixi alternatives. Les necessitats les seguirem treballant entre els veïns. Cap partit polític ho farà.

Recordo la inauguració del 1994. Era un marrec d’uns 14 anys que havia anat amb el Kasal Jove de Roquetes. Recordo les protestes per la insubmissió. Recordo la força de les veus del veïnat que ofegaven les oficials. Recordo a un de l’administració fent un discurs sobre el blau del seu vestit i Europa. I recordo com una estona després, en un lloc una mica apartat, aquest home rebia un esbroncada gegant per part d’un altra membre de l’administració vestit d’un altra color. A aquests de l’adminitració mai els vaig tornar a veure al barri. Ara  no serà massa diferent.

L’Ateneu nou és vermell i negre. Millor dit, està pintat de vermell i negre. Bons colors molt presents per aquest projecte amb 35 anys de vida i de construcció d’alternatives. L’Ateneu és al barri el mateix que la poesia era per Gabriel Celaya. Sí, hi ha futur!.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s