El repte. Com arribar a una vellesa digna

El reto

Els protagonistes del El Reto

La construcció de ciutadania i de comunitat passa pel protagonisme de les persones. Una màxima de l’Animació Sociocultural aplicable a tots els col·lectius i totes les edats. La gent gran normalment ha estat tractada com a consumidors, o usuaris en el millor dels casos. D’uns anys aquí el canvi de discurs i acció passa perquè ells siguin els que detectin les seves necessitats i facin per millorar la seva realitat. Passin a ser o millor dit, segueixin sent protagonistes de les seves vides i actius en la seva comunitat.

Un exemple d’això és “El Repte”, un documental del 2009 que explica com arribar a una vellesa digna. Ha estat realitzat per un grup que es va formar al Centre Municipal de Majors de la localitat de San Fernando de Henares (Madrid) i que va comptar amb el suport d’una gran quantitat d’associacions i institucions del municipi.

El curt és just abans de la crisi i les retallades. Tot l’audiovisual i el missatge final donen motius per reivindicar els drets socials que s’estan perdent. És preciós.

Per a més informació:

http://elpais.com/diario/2009/04/24/madrid/1240572271_850215.html

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s