Seminaris de Pedagogia llibertària

Interessant proposta que es realitza a l’Espai Obert del barri de Sant de Barcelona. Un Seminari que partint de textos i presentacions farà una aproximació a la pedagogia llibertària a través dels principals projectes que s’han desenvolupat al llarg de la història i anirà desvelant els seus principis educatius.

pedagogia llibertariaMolts que hem estudiat matèries pedagògiques hem conegut propostes basades en el desenvolupament de l’alumne i la societat, on la relació entre l’educador i l’educand no és basa en la jerarquia, on els exàmens no són el sistema per ser aprovat o expulsat del sistema educatiu…

Molts projectes educatius que estan funcionant actualment ho fan sobretot des d’aquesta perspectiva. Algunes escoles recullen aquesta filosofia i sobretot es veu en els Ateneus, Casals i Centres Culturals que intenten donar les eines necessàries per que la persona creixi com protagonista de la seva realitat i la transformi des de valors com la solidaritat, la cooperació, el suport mutu, etc..

A Educació Social vam estudiar a Neill, a Makarenko, a Freire, a Krishnamurti, de rasqui a Ferrer i Guardia i no veure res de Robin a Cempuis per exemple. Aquest últim és un dels projectes pioners de la coeducació i la educació no sexista. L’aportació de la pedagogia llibertària a les actuals pràctiques educatives que intenten centrar a la persona en el centre de l’acció educativa són molt clares.

Per fer les inscripcions aquí.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s