“No deixaria mai de ser educador social perquè…”

Els del CEESC no paren!. Avui pel dia de l’Educació Social ens han convidat a prop de 20 blocs a formar part del Carnaval de Blocs de la setmana de l’Educació Social (#edusoday #Setmana). La idea és que totes parlem del mateix tema: “No deixaria mai de ser educador/a social perquè…

I en el meu cas tinc que dir:

  • És des de petit: des de jovenet he viscut el món de l’educació, de la cultura, de l’autogestió i la transformació social a un barri obrer. Passar per Casals de Joves autogestionats pels mateixos joves em va permetre obrir un mon nou. Tenir veu, decidir i fer quan el món normal em demanava el contrari.
  • És professió i ofici: el visc com el que sé fer i conec. Ho he realitzat tant de manera remunerada com voluntària. Aplico els meus coneixements allí on vull, puc o em deixen. En alguna època he treballat remunerat d’ajudant de peó de paleta alhora que estava en un centre de voluntari amb funcions pròpies de l’educació social , en altres ho fet a l’inrevés i en la majoria de vegades he fet d’E.S. voluntari en un lloc i alhora remunerat en un altra.
  • És profundament polític: treballo per donar eines per l’autonomia i la responsabilitat a les persones i els col·lectius per la millora de la seva qualitat de vida i per la transformació de la societat. Conèixer la realitat, organitzar-se i transformar-la en valors com el suport mutu, la solidaritat, la cooperació… A lo Freire!
  • És vocacional: m’agrada fer-ho, em fa sentir bé i tinc la sensació de construir el món i la vida que m’envolta en relació als valors en els que crec.

Si et quedes amb ganes de més aquí pots veure la resta del programa d’actes de la setmana de l’Educació Social!

Bon dia de l’Educació Social! Avui i sempre!

CarnavalBlocs_cat2

Anuncios

Una respuesta a ““No deixaria mai de ser educador social perquè…”

  1. Pingback: Feliz dia del Educador Social BLOGS DEL #DIAES – Retos De La Vida·

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s