Amors prohibits 2.0

La Cristina Tascón es va apropar a la taula de feina i em va dir seriosa –Tens un moment, tio?-.  –Sí- Hi vaig dir amb el cap. Al moment ella havia obert el navegador d’internet i m’ensenyava aquesta proposta alhora que em deia –Ho han fet a Galícia, amb adolescents, molt guapo. Fes una ullada i, si vols, ho escrius al teu blog.

Dit i fet!. M’ho vaig mirar i vaig pensar com molen els gallecs. Sempre ajunten la tradició i la modernitat i treuen unes combinacions al·lucinants. Com és que no hem vist res d ‘això a Catalunya? Doncs som-hi, fem cas a la Cris, anem al blog i a compartir.

amores_prohibidos_2.0Amors Prohibits 2.0 comença preguntant–se com seria Romeu i Julieta si els protagonistes fossin uns minyons que viuen al municipi gallec de Boiro al 2012? Podrien viure el seu amor amb el conflicte lingüístic de fons? És possible fer una obra de teatre sense escenari, usant només la web i les xarxes socials? Amors Prohibits 2.0 ha intentat respondre aquestes preguntes i posar en escena un clàssic actualitzat i adaptat al món digital . Aquí pots veure el que va passar en la vida de Romero i Xiana del 23 al 27 de abril del 2012, seguir les converses i les interaccions amb els personatges .

Què és Amors Prohibits 2.0 ?

Amors Prohibits 2.0 és una obra de teatre participativa i interactiva, adaptada a internet , que utilitza com a escenari les xarxes socials i Redenasa.tv , una xarxa on line de creació i difusió cultural . Els personatges es comuniquen entre ells mitjançant vídeos, fotos , xats , àudios i missatges que compartiran a través dels seus comptes en les xarxes socials , convertint-se en un diàleg obert a la interacció dels espectadors . Amors Prohibits 2.0 és un projecte innovador en el panorama escènic espanyol amb el qual es vol incrementar l’accés i la disponibilitat de continguts culturals en gallec a internet.

Un procés de creació obert i participatiu

En AP – 2.0 experimentem amb pràctiques de creació obertes i col·laboratives . Aposten per crear un equip de treball ampli en què participen voluntàriament un grup de 24 adolescents d’entre 13 i 16 anys , amb un grup de professionals del teatre , del periodisme i les xarxes socials , el professorat de l’IES A Cachada de Boiro i alguns pares i mares d’alumnes. Entre totes i tots van anar donant forma a aquesta història , creen els personatges , van debatre sobre els conflictes de fons , van escollir localitzacions, repartint papers , tasques i responsabilitats . A més van fer públic tot el procés a través del bloc amoresprohibidos.redenasa.tv , de les xarxes socials i de la pròpia plataforma Redenasa.tv .

Per què adolescents?

Els nois i noies d’aquesta edat estan acostumats a comunicar-se a través de les xarxes socials, pujar fotos i gravar vídeos amb els mòbils i compartir a Youtube o Tuenti, donar la seva opinió a través de la xarxa i treballar en equip a distància. El projecte vol aprofitar aquestes qualitats per articular un projecte que persegueix un ús creatiu de les xarxes socials i un acostament de la cultura clàssica i el teatre als adolescents. aquesta també es una oportunitat per cercar nou públics per al teatre utilitzant eines diferents a les habituals

Anuncios

Una respuesta a “Amors prohibits 2.0

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s