[Documental] “Las casitas de papel”. La història del barri de Verdun – 9 Barris –

Sense Cultura no es pot se lliure Escola Freire

Sense Cultura no es pot ser lliure. Escola d’Adults Freire. Foto del Blog Ricard Fernández Valentí

Aquest documental explica la creació del barri de Verdun de Barcelona, les seves carències i com el veïnat es va organitzar per superar-les. Al reportatge es pot veure des de la creació del barri als anys 50, el paper de la parròquia de Sant Sebastià, l’obertura l’escola Ton i Guida a l’any 1962 o la realització de les Olimpíades Populars a l’any 1973.

El document dóna dades esgarrifoses com la que explica Antonia Canals fundadora de l’Escola Ton i Guida quan diu que hi havia prop de 2500 infants sense escolaritzar al moment d’obrir l’escola. També ha estat un sorpresa trobar a Jaume Gatell i a en Fernando Pindado explicant com havien crescut i com es movien al barri i a les entitats veïnals als any 70.

És un document preciós, entre altres coses, perquè parla d’on vaig créixer i jugar de petit. Els meus pares van arribar al mitjans del 60, els meus germans van néixer a final d’aquella dècada i jo al 1977. Vaig conèixer la Via Favència com el barranc on fèiem els partits de futbol i les fogueres de Sant Joan mentre esquivàvem les xeringues que hi havia al terra. Creuar el barranc i ja hi érem a les cases del governador, a l’escola d’adults Freire o al bar de la Cesàrea.

El documental el va compartir a una xarxa social en Jaime Casanova Ruiz.

Pots profunditzar més en:

casas gobernador verdum

De les últimes cases que van ser enderrocades. Foto feta des del carrer Argensola. El carrer on vaig crèixer. Al mig la Ronda de Dalt, abans el barranc i molt abans una esplanada.

 

Ton i Guida el barraco a Via favència

El barracó on es va iniciar l’Escola ton i Guida. Aproximadament davant del carrer Argensola. Aquesta és l’esplanada que després seria barranc i després la Ronda de Dalt.

 

Anuncios

2 Respuestas a “[Documental] “Las casitas de papel”. La història del barri de Verdun – 9 Barris –

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s