[Documental] “Cultivando Autogestión” sobre els col·lectius artístics del CSA La Tabacalera

 La lliure circulació de sabers, la promoció d’espais d’autoformació i els processos de creació col·laborativa creen comuns, estenen el domini d’allò públic i obren marcs per pensar i desenvolupar crítica i noves pràctiques.

web-header-31El proper mes d’octubre s’estrena el documental sobre els col·lectius d’art del Centre Social Autogestionat Tabacalera situat al barri de Lavapiés, de la ciutat de Madrid. Impulsat per Cultura Connectada i realitzat per Jordi Busquets, l’obra mostra l’activitat dels col · lectius d’art del centre social de l’antiga fàbrica de tabacs de Lavapiés per parlar de la funció social de l’art i dels models de gestió cultural. El documental es distribuirà gratuïtament a la web amb llicència Creative Commons.

L’art ens revela noves formes de veure i fer. Al madrileny barri de Lavapiés s’erigeix ​​el CSA Tabacalera com un experiment únic. Un bast espai al centre de la ciutat cedit temporalment pel govern, després de 10 anys d’abandonament i moltes reivindicacions, gestionat directament pels veïns i diferents col · lectius socials. L’antiga fàbrica de tabacs és avui un exemple d’acció social basada en l’autogestió, la col · lectivitat i l’organització ciutadana.

El documental Tabacalera: cultivant autogestió reflexiona sobre la funció social de l’art i l’autogestió com a model d’organització social. A partir d’una sèrie entrevistes als membres dels col · lectius artístics del centre coneixem la seva activitat i gestió, en un espai en què l’art ha agafat les regnes per imaginar noves maneres d’organització.

http://culturaconectada.com/2014/09/13/tabacalera-documental-trailer/

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s