Recuperem l’Ateneu Enciclopèdic i Popular al Raval de Barcelona

Ateneu Enciclopèdic i PopularDes de l’Ateneu Enciclopèdic Popular, fan una crida a col•lectius i individualitats de Barcelona i d’arreu del món, a sumar-se a la campanya que engeguen per a aconseguir, finalment, un local digne al barri del Raval.

El tret de sortida serà el 26 de gener de 2015, just en el 76è aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat de Barcelona. Aquell mateix dia de l’any 1939, els nacionals van arrasar el local que l’Ateneu tenia al carrer del Carme, van incautar-ne l’edifici i van cremar l’arxiu i la biblioteca a la via pública. De fet, l’AEP va ser el primer espai no institucional on van entrar els feixistes. Sabien el que feien: destruir un dels puntals de la nostra cultura obrera i combativa.

Després del foc, anys de silenci i després del silenci, només paper mullat. Durant tots aquests anys de dictacràcia i democradura, no s’ha reparat aquest greuge històric. Ja n’hi ha prou. Volem el legítim retorn del nostre patrimoni. Volem que l’Ajuntament de Barcelona compleixi l’acord que va signar. I no volem esperar més.

Més informació i adhesions aquí >>> http://www.laveudelateneu.org/

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s