Acord professional dels Serveis Socials contra la seva participació en els desnonaments

​L’assemblea de treballadors dels equips bàsics de serveis socials de Barcelona ha enviat i fet pública una carta enviada a Xavier Trias on demanen canvis en polítiques municipals.

<<< Aquí pots descarregar el comunicat >>> 

Els treballadors dels serveis socials de Barcelona no volen ser presents als desnonaments

Article publicat a la Directa el 26/1/2015.

L’assemblea, formada per treballadors i educadors socials, psicòlegs i personal administratiu, ha enviat una carta en la què denuncien que no hi ha garanties per restablir el dret a l’habitatge a les persones desnonades, alhora que volen deixar d’assistir als llançaments. Per als treballadors de serveis socials no és “ètic”, professionalment, estar present en el moment del llançament “perquè s’incompleix el dret bàsic de la dignitat de la persona i perquè no existeix la garantia de recursos públics adients per restablir el dret a l’habitatge a les persones afectades”.

Consideren que la seva funció, al marc de la Llei de Serveis Socials,  és estudiar i fer un seguiment adequat de les famílies afectades per tal de trobar alternatives dignes a la manca d’habitatge que comporta un desnonament. “No té sentit tècnic està present en el moment del llançament”, expliquen. És en aquest marc on els professionals estudien la possibilitat de poder acollir-se al dret a la objecció de consciència per no ser-hi present als llançaments.

Desnonaments legitimitats amb la presència de serveis socials

També demanen que es revoqui l’acord actual entre l’Ajuntament de Barcelona i els organismes de l’àmbit judicial en matèria de desnonaments. Segons els treballadors, “sembla com si l’acord estigués pensat més en protegir a la comissió judicial per dur a terme el llançament que no pas en fer una atenció social preventiva ni en protegir l’adequat reallotjament de les persones afectades”. Per a ells, la seva presència durant un desnonament pretén legitimar al mateix temps que no es garanteix un reallotjament digne a les persones afectades.

Els treballadors acaben el seu comunicat demanant que es paralitzin tots els desnonaments amb problemàtica social fins que no es pugui establir un nou acord que garanteixi el dret a l’habitatge digne de les persones afectades i que s’apliquin polítiques d’habitatge que donin resposta a la situació de manca d’habitatge digne de milers de famílies de Barcelona.

Un comunicat molt esperat

Per a les entitats veïnals i socials que treballen per aturar els desnonaments i pels canvis en les polítiques d’habitatge feia temps que demanaven un posicionament per part dels treballadors de serveis socials davant la “sagnia” de desnonaments. Per a en Salva Torres, de l’associació 500×20, és molt bona noticia que els treballadors de serveis socials prenguin posicionament i denuncien la situació públicament. Per a Torres “o es posicionaven al costat de la ciutadania o, si callaven, estaven al costat de les polítiques del consistori. A més, després de que s’imputes als veïns i activistes Toni Tallada i Filiberto Bravo pels fets de serveis socials de Ciutat Meridiana era molt necessari que els treballadors diguessin alguna cosa”.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s