El projecte del jovent de la Muntayeta i Montcada Can Sant Joan no es pot aturar

A La Muntayeta i a Montcada Can Sant Joan necessitem un projecte de dinamització sociocultural per a i des dels joves amb continuïtat. No poden haver talls administratius.  Els educadors del barri que estan treballant al carrer i als espais que troben al marc de Projecte del Pla de Barris “La Muntanyeta Viu” han fet arribar una carta de comiat a la gent que hem col·laborat amb ells. En el meu cas com a veí. Un carta ben maca, explicant la seva feina i que el projecte tindrà continuitat.  Això sí, després d’un temps sense funcionament per temes burocràtics.

Aquest projecte i la seva intervenció és necessària per la manca d’activitats educatives adreçades a adolescents i joves en la zona. En barris com el nostre és important que hagi un ventall ampli de activitats que permetin als joves agafar un camí diferent al que ens imposa la societat. Persones lliures que puguin escriure la seva vida coma protagonistes i en comunitat. Graffiti, rap, bicicletes, excursions, orientació laboral, educació sexual, gènere,…. Gràcies a la feina de la Roser i el Sergi i el compromís polític( que hauría de ser més) ho estem aconseguint.

És una pena que per temes administratiu estiguin aturats a l’espera de l’aprovació d’un pressupost. La continuïtat del projecte no hauria de tenir entrebancs administratius. En una època de fred el jovent busca espais on trobar-se. Moment ideal pel treball educatiu. L’Ajuntament hauria de posar el recursos necessàris.  Esperem que no es realitzi aquest tall, que la categoria professional dels dinamitzadors estigui en relació a la seva responsabilitat, que continuin en el treball comunitari i que tinguem pressupostos al barri per assegurar una feina tan necessària.

Aquí la carta>>>

Benvolguts i benvolgudes,

Ens posem en contacte amb vosaltres per comunicar-vos que el 24 de Febrer finalitza el Projecte del Pla de Barris “La Muntanyeta Viu”.

Com sabreu, aquests darrers mesos hem estat dinamitzant diferents activitats als barris de La muntanyeta i Can Sant Joan amb joves i la comunitat en general. Volem agraïr la vostra col·laboració i el temps que ens heu dedicat per tal que el projecte sortís endavant i amb la millor qualitat.

Des dels inicis ja sabíem que el barri necessitava un impuls pel que fa a la dinamització d’activitats i el fet que les activitats hagin sortit tan bé i hagin gaudit de participació, corrobora la necessitat manifestada per part del veïnat. Per resumir-vos la nostra tasca, l’hem estructurat en un calendari que comptés amb sortides i activitats diverses, potenciant la trobada entre joves de diferents edats i característiques utilitzant les activitats com a mitjà. Activitats com, per exemple, la batucada, tallers de cuina, cinema, informàtica, trobades regulats de cantants de hip hop del barri, obrint el pati de l’Hotel d’Entitats com un espai de joc i lúdic pel jovent, la creació temporal d’una sala jove…

Pel que fa a la continuïtat del projecte, s’aturarà uns mesos per motius burocràtics de l’administració, fins a pròxim avís.

Per tot això, un cop més, us volem agraïr la predisposició i acomiadar-nos fins a la tornada.

Una abraçada,

Sergi i Roser.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s