Créixer com a persona convivint amb cavalls

cavalls i educacio social

A Vilassar de Dalt, al Parc Natural de la Serralada del Litoral hi ha la masia de Cal Senyor. Un lloc a on relacionar-se amb els cavalls és un mitjà per al desenvolupament personal i l’aprenentatge social. Psicoteràpia, coaching i activitats educatives són el ventall de d’acccions que porten a terme a Equus Centre des d’un equip terapèutic format per Ingrid Lamarca, educadora social, i Lluis García, especialista equí.

La Psicoteràpia Assistida amb Equins ( PAE ) és una teràpia on s’incorporen cavalls per treballar el creixement emocional i l’aprenentatge. L’enfocament del P.A.E. no és l’equitació, sinó una teràpia que contempla el desenvolupament d’activitats i exercicis, peu a terra , que fa que el pacient o el grup prenguin consciència del seu propi procés.

El coaching amb equins es basa en una relació de facilitació i acompanyament en un procés on es pren consciència de la situació actual i de la transformació i millora necessària per per assolir la situació desitjada. És un aprenentatge vivencial mitjançant l’experiència, un aprenentatge emocional i per tant perdurable. El coaching ajuda a que les persones facin canvis en els seus hàbits i a adaptar-se a un nou entorn.

cavalls i educacio social (2)

cavalls i educacio social (1)EAGALA: Un Model de treball internacional

El model E.A.G.A.L.A. consisteix en la proximitat de l’equip (especialista en equí, psicòleg i cavalls) que treballen en totes les sessions. La base del model és la creença que tots els individus tenen les millors solucions per si mateixos quan se’ls dóna l’oportunitat de descobrir-les. En lloc de dirigir o imposar, el mètode permet experimentar, resoldre conflictes, emprar creativitat i trobar per si mateixos les millors solucions.

E.A.G.A.L.A. (Equine Assisted Growth and Learning Association) és la principal associació internacional de professionals que utilitzen la equí teràpia per tractar la salut mental, emocional i les necessitats del desenvolupament humà.

Per a més informació:

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s