L’Escola de Teatre el Timbal es reinventa a través de l’economia solidària

L’Escola viu una etapa de canvis molt importants, que es finançarà gràcies al teixit cooperatiu. Article que vaig publicar a la Directa el 8/1/2014.

el timbal cooperativa (2)

Fa 40 anys que l’Escola forma professionals del teatre Eli Mora

Anton Font, membre fundador del grup de teatre Els Joglars, va fundar a Barcelona El Timbal l’any 1969, que es va convertir d’aquesta manera en la primera escola de teatre de Barcelona.  Durant aquests anys, l’escola ha format a quantitats d’artistes, directors o professionals de la comunicació.

A dia d’avui, però, no poden assumir la pujada en el lloguer del local; tampoc complir la normativa per homologar el títol de Formació Professional, d’aprovació imminent. La solució a l’espai l’han trobat prop d’Arc de Triomf; al finançament, en allò col·lectiu i solidari.

L’any 2010 es van consolidar com a cooperativa de treball associat (SCCL) i membres de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya (FCTC) i de la Cooperativa de serveis financers ètics i solidaris COOP57. La fi del període en el seu local del carrer Portaferrisa, al districte de Ciutat Vella de la ciutat de Barcelona, significa una etapa de canvis molt important per a l’Escola, que els obliga a fer un gran esforç d’inversió econòmica sense cap ajut de les institucions públiques. Gràcies a l’acompanyament professional d’externs i al suport financer del teixit cooperatiu, el projecte pren un nou camí. “Estem segurs de tenir un projecte de futur, sòlid, encoratjador, transformador i, sobretot, possible d’assumir”, expliquen.

El trasllat i projecte al nou local d’Arc del Triomf a Barcelona implica una inversió important que volen finançar a través, bàsicament, de dues vies. La primera, les aportacions dels socis de la cooperativa i la sol·licitud de finançament extern per una part a una cooperativa de crèdit, Coop57, i a una entitat financera pública, ICF. L’altra, l’emissió de títols participatius: proposen a les persones que formen part de l’ecosistema d’El Timbal donar suport financer, de dues maneres diferenciades, i no excloents.

el timbal cooperativa (1)

La nova etapa serà finançada mitjançant l’economia solidària / Eli Mora

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s