Art i educació per recuperar un antic kiosk de premsa a Sant Boi de Llobregat

fes kiosk (3)

FES KIOSK, és el nom del projecte que pretén tornar a l’ús comunitari i popular de la plaça de la Generalitat, del municipi de Sant Boi, a partir de la recuperació d’un antic kiosk de premsa i la dinamtzació comunitària d’activitats artístiques relacionades amb la memòria històrica del barri, cine-fòrums o activitats infantils.

El projecte està impulsat per un grup de sis joves universitàries que comparteixen inquietuds i maneres d’entendre la vida en comunitat i l’educació social.  Alhora han creat una xarxa de complicitat comunitàries al barri Santboienc de Marianao per activar el projecte. Una difícil tasca. Elles expliquen que el pas per la universitat i per altres projectes similars com ara Recreant Cruïlles els aporta experiència i coneixements per a emprendre el projecte amb energia i visió de futur.

Les impulsores són joves amants dels projectes socioeducatius a l’espai públic i la gestió comunitària de la cultura com a motor per a la transformació social.

Omplint espais buits

FES KIOSK neix en el marc de la convocatòria del concurs “Espais Buits” que llençà CoBoi Innova -des de l’Ajuntament de Sant Boi-, per tal de fomentar l’emprenedoria social i reutilitzar els espais buits de la ciutat. L’equip de Circula- Cultura! guanya un dels espais disponibles al 2015. I posteriorment guanya el premi d’Ajuts a Iniciatives Socials i Cooperació del Col·legi d’Educadors Socials de Catalunya.

fes kiosk (2)

Circula.Cultura!?

Circula.Cultura! és l’associació d’aquestes joves amants dels projectes socioeducatius a l’espai públic i la gestió comunitària de la cultura com a motor per a la transformació social.  L’entitat neix de l’interès de fer visible l’espai públic com a medi educatiu, posant en rellevància l’escenari de la ciutat com un espai de trobada i aprenentatge entre les persones. Sense oblidar l’art i la cultura com mitjans per explorar nous llenguatges d’expressió i de vincle al territori.

En breu tenen les claus del kiosk, i cap a juny inicien l’activitat. Ben segur que escoltarem parlar d’aquest pojecte entre altres coses perquè en el futur esperen que sigui la mateixa comunitat del territori que gestioni directament el kiosk. Un projecte digne de recolzar!

FesKiosk

 

Participa Fent Kiosk des del FaceBook https://www.facebook.com/fes.kiosk

Informa’t del moviment cultural a https://www.facebook.com/associacio.circulacultura

Contacta a l’adreça electrònica: circulacultura.sb@gmail.com

 

 

 

Anuncios

3 Respuestas a “Art i educació per recuperar un antic kiosk de premsa a Sant Boi de Llobregat

  1. Pingback: Art i educació per recuperar un antic kiosk de premsa a Sant Boi de Llobregat | Anna Forés Miravalles·

  2. Pingback: “Art i educació per recuperar un antic kiosk de premsa a Sant Boi de Llobregat” – Circula.Cultura!·

  3. Pingback: #FESKIOSK INAUGURACIÓ 4 DE JUNY 2016. Cultura, educació i transformació social | Educació Transformadora·

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s