Correctors ortogràfics, sintàctics, de puntuació, de tecleig, i també amb recomanacions d’estil

correctors_ortografic_estilEn aquest post vull compartir algunes eines per tots aquells que ens agrada escriure i a vegades ens falten recursos per assegurar la qualitat del text.

Comparteixo amb vosaltres una informació que he conegut a través de la Maria Figueres i originalment es va publicar aquí.

De ben segur que molts de vosaltres, quan redacteu un document, acabeu fent-ne una revisió per detectar i esmenar errors ortogràfics, terminològics, tipogràfics, etc. La irrupció de les noves tecnologies ha afavorit l’aparició d’eines i de recursos en línia que ajuden a millorar la qualitat lingüística dels textos.

El corrector és un bon assistent a l’hora d’elaborar textos amb qualitat. Amb tot, cal tenir en compte que un corrector en línia no podrà reparar totes les mancances d’un text. I no n’hi ha cap que pugui garantir un resultat equiparable a la revisió que pugui fer un especialista o una persona amb coneixements sòlids de gramàtica.

Actualment, gairebé tots els processadors de textos més comuns (Microsoft Office, Open Office, etc.) i alguns navegadors, com ara Mozilla o Google Chrome, tenen eines que ajuden a fer una revisió superficial dels textos. Aquestes eines fan una revisió ortogràfica però no tenen en compte molts aspectes sintàctics ni de convencions, com ara suggerir si una paraula s’ha d’escriure en majúscula, en negreta o en cursiva.

Language Tool i  Softcatalà van un pas més enllà. Són eines que suggereixen canvis ortogràfics, sintàctics, de puntuació, de tecleig, i també fan recomanacions d’estil. Aquests dos correctors són gratuïts i no cal instal·lar-los a l’ordinador.

Maxigramar és un corrector ortogràfic i gramatical per a diverses versions del Microsoft Office. Té una versió gratuïta i una versió de pagament, però és un programa que cal instal·lar a l’ordinador.

Espero que us serveixi tant com a mi.

Anuncios

2 Respuestas a “Correctors ortogràfics, sintàctics, de puntuació, de tecleig, i també amb recomanacions d’estil

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s