Joves formadores en salut sexual

salut_sexual_jovesUn projecte formatiu de salut afectiva, sexual i reproductiva per a joves entre 16 i 24 anys que es trobin immersos en processos de vulnerabilitat social. Està promogut per l’entitat ABD-ONG al centre de la ciutat de Barcelona. La seva idea és crear un grup heterogeni que compti amb la participació de persones provinents de diferents països i de joves nascuts aquí.

Aquests joves es formaran per convertir-se en formadors/es de salut sexual.

Per Aldeana Ménendez, la referent d’aquest programa, el projecte funciona perquè la intervenció dels joves referents comunitaris ens permet accedir a espais i col·lectius als que no arribem i alhora, la nostra intervenció és flexible i participativa, s’adapta a les necessitats i interessos reals dels propis joves. Els i les joves són el motor i tenen un rol actiu en el desenvolupament de les activitats. Així de clara s’expressa

Per a Aldeana utilitzar la metodologia peer to peer pot presentar dificultats però considero que els resultats que s’obtenen potencien les capacitats i habilitats dels i les joves.  Tot el material el.laborat, tant gràfic com a audiovisual, és molt fresc, atractiu i dóna joc per dinamitzar activitats.

A continuació pots descarregar més informació del projecte.

I aquí pots veure la veu dels protagonistes.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s