El BBVA vol desallotjar l’Hort Comunitari “Date una Huerta” al barri de la Prosperitat

Diferents entitats i veïns del districte barceloní de  Nou Barris s’han mobilitzat i entre altres accions han demanat als responsables polítics del districte que que intercedeixi amb el BBVA per tal que l’Hort sigui cedit a la gestió del barri entre tant no facin obres de construcció.

Els veïns expliquen en un comunicat que:

El mes de novembre de 2016, trobem un solar obert abandonat des del 2007, ens i adonem que resta abandonat, amb un nivell d’insalubritat creixent i alarmant (brutícia, rates i olors pudents).

Entra gent del barri, el saneja i el converteix, de mica en mica, en un esplendorós i admirat hort-jardí,  per a ser disfrutat per les veïnes i veïns. Les tasques de sanejament esdevenen dures des de bon començament però la ilusió dels veïns i veïnes, en un clima de cooperativisme i participación actius fan que després d’haver tret dos contenidors de runes, l’espai comenci a semblar-se a un fértil espai on conrear.

A partir d’aquest moment, amb l’espai sanejat els veïns i veïnes comencen a portar eines de conreu, planter per anar fent hort, plantes per endegar el jardí i fins i tot un bar, regala taules i cadires per fer l’espai de trobada. El grup que neteja i conrea l’hort-jardí –unes 30 persones- tenen clar des de bon començament que ha de ser un espai obert i útil per a tothom i per aquest motiu es fan torns per que l’espai romani obert quatre dies per setmana (dimarts, dijous, dissabtes, diumenges i festius, en horaris de matí i tarda depenent l’època de l’any).

Es planteja fer cultiu ecològic i per la qual cosa es composta materia orgánica que els veïns duen des de casa seva, alhora es munta un sistema de vermicompostatge amb llombrius i fins i tot un “hotel d’insectes”. Durant un any l’espai, cuidat curosament, ha servit per fer xerrades, actuacions musicals, màgia, poesia, exposicions d’art, pintura mural, eina pedagògica per a petits i grans que de forma individual i en grup han vingut de visita… i el que és més important: un espai de trobada, de respecte, d’intercanvi, de cohesió, de fer barri !

Durant aquest any, l’Hort –Jardí ha estat visitat (en visites guiades pels mateixos veïns que conreen l’espai) per escoles, esplais infantils, grups d’escortes, grups d’avis amb discapacitats cognitives.

Donada la importancia pel barri i la bona acollida per part de veïnes i veïns, per aquest any s’havia fet un projecte per convidar totes les escoles, esplais i casals d’avis del districte a visitar-lo, amb visites guiades on s’explica història del barri, història de l’espai i les diverses plantes que hi ha, el seu conreu i les seves propietats.

Ha estat important veure com dia a dia entren pares amb els fills petits, demanen regadores i els nens i nenes es distreuen regant. També han estat molt importants els consells que veïnes i veïns ja grans, de diferentes procedències del camp, han anat donant.

Per això cal mantenir-ho com una cessió, fins que no tinguin el permís d’obra i la seva data d’inici. No es pot permetre que es tapiï i resti abandonat fins que els vents de l’especulació siguin favorables per construir-hi vivendes. Ben segur, no  a l’abast de la gent que les necessita i que disposa de pocs mitjans.

El dia 7 de desembre de 2017 arriba la demanda judicial per iniciar els tràmits de desatllotjament. Coincidint, en el temps, amb la noticia de que el BBVA ha venut a un fons voltor internacional bona part dels seus bens immobles.

Podeu tenir més informació aquí.

Totes les fotos són comapartides “Date una Huerta”

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s