Una guia col·laborativa de dinamització juvenil #ViquiGuiaJove

La Guia Jove és una caixa d’eines per als i les professionals que treballen amb gent jove per fomentar la participació a través de la dinamització juvenil. Està formada per un conjunt de fitxes per facilitar possibles línies de treball segons les necessitats o els reptes que es persegueixen. El contingut de la guia inclou temàtiques relacionades amb la participació juvenil, la planificació de projectes socioeducatius i l’ús dels espais d’intervenció, com ara equipaments o espai públic.

La participació, l’educació, la inclusió i el territori són els quatre pilars que fonamenten la Guia Jove. El contingut pretén incrementar la capacitat d’incidència de la gent jove per aprofundir en la seva participació i atorgar-li protagonisme. La vessant educativa de les intervencions que es plantegen amb les fitxes també vol aportar eines per contribuir a l’apoderament de les persones joves com a agents de canvi social. Tanmateix, les estratègies que s’hi aborden incorporen la diversitat de la gent jove i la necessitat d’aportar una perspectiva inclusiva. Finalment, es reconeix la pluralitat del territori i es donen recursos que poden servir d’inspiració segons les diferents realitats de partida.

Aquest no és el “nostre” llibre. És un llibre fet amb professionals i per a professionals que treballen amb i per a la gent jove. Així que aprofiteu-lo i enriquiu-lo!

La Guia Jove ha nascut d’un procés de col•laboració entre diversos professionals que treballen amb la gent jove i l’equip de Foment de la Participació Juvenil de la Direcció General de Joventut durant l’any 2015. Viquillibres permet mantenir la Guia viva i oberta a les aportacions d’aquelles persones que estan treballant amb la gent jove per enriquir amb recursos i exemples la feina d’altres professionals que vulguin fomentar la dinamització juvenil.

El Grup Motor ho hem format amb la Núria Rodríguez, Marta López, Albert Giner, Antonio Alcántara, Cèlia Premat, i el Xavier Martínez.guia jove dinamització juvenil

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s